KDV Tagung

 

Statt der 28. KDV-Jahrestagung die erste Online-Fortbildung mit mehr als 350 angemeldeten TeilnehmerInnen

 

KDV bedankt sich noch einmal bei allen TeilnehmerInnen, Gästen und Partnern für Ihre Geduld und Ihr Verständnis für die Verschiebung des Beginns der Fortbildung wegen technischer Schwierigkeiten.

Mit großer Zufriedenheit konnten wir feststellen, dass nach dem zweiten Start der Fortbildung um 13 Uhr 330 Personen anwesend und am Abend um 19 Uhr noch immer 257 TeilnehmerInnen dabei waren.

Besten Dank für Ihr Interesse am KDV-Angebot, für die aktive Teilnahme, viele Chat-Beiträge und positive Stimmung im virtuellen Fortbildungsraum.

Bleiben Sie gesund, kreativ und flexibel trotz allen Rahmenbedingungen.

Bis zu einer nächsten Gelegenheit alles erdenklich Gute und herzliche Grüße!

 

Ihr neuer KDV-Vorstand

mit der Präsidentin

Dr.  Irena Horvatić Bilić

 

 

 

REZULTATI IZBORA ZA PREDSJEDNIŠVO I NADZORNI ODBOR

HRVATSKOG DRUŠTVA UČITELJA I PROFESORA NJEMAČKOG JEZIKA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOG DRUŠTVA UČITELJA I PROFESORA NJEMAČKOG JEZIKA 24.10. 2020.

IZVJEŠĆE O POSTUPKU KANDIDATURE

 

Nakon provedenog postupka kandidature za Predsjedništvo Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika utvrđuje se:

da je na službenu adresu Društva pristiglo ukupno 11 kandidatura

da su svi kandidati dostavili potrebnu dokumentaciju

da je za svaku od funkcija koju izravno potvrđuje Skupština Društva: predsjednik, tajnik i blagajnik pristigla samo po jedna kandidatura, a za funkciju člana Predsjedništva i Nadzornog odbora ukupno 8 kandidatura

Zahvaljujemo svim kandidatima na pravovremenom dostavljanju kandidatura i spremnosti za angažman u radu Društva.

Upoznajte kandidate detaljno i pripremite se za glasovanje. Klikom na pojedine dokumente saznat ćete više o kandidatima. 

 

Funkcija u tijelima Društva

Ime i prezime kandidata

s popratnom dokumentacijom: životopis, program rada i angažman u području njemačkog jezika

 

Predsjednik

Irena Horvatić Bilić      Obraćanje Skupštini      Životopis      Program rada         

Tajnik

Inja Skender Libhard    Obraćanje Skupštini      Životopis      Program rada

Blagajnik

Renata Marinković Krvavica   Obraćanje skupštini    Životopis

Član predsjedništva ili Nadzornog odbora*

 

Ivana Cvijović Javorina              Životopis

Danijela Fičko                           Životopis

Lidija Flegar Jukić                      Životopis

Dragana Franjić                        Životopis

Ida Globočnik                            Životopis

Sandra Maglov                          Životopis

Ivana Matić                               Životopis

Adam Vuk                                 Životopis

 

*Ovisno o broju glasova kandidatica / kandidat će ući u Predsjedništvo ili u Nadzorni odbor. Nakon utvrđivanja izbornih rezultata na ljestvici prema broju dobivenih glasova, prvo se formira tijelo Predsjedništva Društva sa 3 izravno birane funkcije + 4  člana, a potom Nadzorni odbor s 3 člana.

                      

 

                                                                                                             

 

 

 

Bitte eine E-Mail-Adresse für das Benutzerkonto eingeben. Ein Bestätigungscode wird dann an diese verschickt. Sobald der Code vorliegt, kann ein neues Passwort für das Benutzerkonto festgelegt werden.

IDT Wien

UPISI U 1. RAZRED

ODABIR STRANOG JEZIKA  - Angažirajmo se!

 

VAŽAN ARGUMENT u pregovorima o odabiru jezika prilikom upisa

 

Podsjećamo na pismo koje je ministrica Divjak uputila prošle godine 12. lipnja 2019. svim ravnateljima OŠ i SŠ apelirajući da ulože dodatne napore za poticanje sveobuhvatnog pristupa učenju jezika, a temeljem Preporuke Vijeća Europske unije.

U pismu ministrica među ostalim poziva da se nastavnicima SJ omogući komunikacija s roditeljima i prenošenje informacija o vrijednostima učenja određenog jezika. Dakle nikakvo Upisno povjerenstvo, a ni sam ravnatelj ne bi trebao onemogućiti da se svi uključimo u upisni postupak i informiranje roditelja o prednostima učenja njemačkoga.

I ove se godine možemo pozvati na navedeno pismo, a obavještavamo vas da je KDV u komunikaciji sa savjetnicom ministrice Ivanom Franić više puta apelirao da se ministrica i ove godine obrati ravnateljima.

Sretno! Budimo ustrajni!

Vaš KDV

 

Pismo ministrice - PREPORUKE VIJEĆA EUROPE

 

Poštovane kolegice i kolege, 

u ovim izvanrednim okolnostima započeo je ili se već intenzivno priprema upis učenika u prvi razred osnovne škole. To je trenutak kad se donosi odluka i o odabiru prvoga stranog jezika. Kao i proteklih godina Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika imalo je velike planove vezano za sastanke s ravnateljima, medijsku prisutnost i ostale aktivnosti vezane za promociju višejezičnosti s njemačkim koja počinje odabirom njemačkoga kao prvoga stranog jezika. S obzirom na pandemiju svima nam se suzio djelokrug mogućih aktivnosti. No, pripremljeno je novo izdanje brošure Njemački otvara mnoga vrata, u nakladi od 5000 komada, u potpunosti financirano sredstvima Društva.

 

Unatoč otežanim okolnostima, ove je godine važnije nego ikada da se angažirate u postupku upisa jer uvođenje informatike kao izbornog predmeta od 1. – 4.  razreda osnovne škole, postaje u određenoj mjeri konkurencija njemačkome kao izbornom predmetu od 4. razreda pa je i iz tog razloga potrebno još više se založiti za porast broja učenika koji odabiru njemački kao prvi strani jezik.

 

No, ne smijemo zanemariti ni komunikaciju s učenicima 3. razreda koji se odlučuju za njemački kao izborni predmet od 4. razreda. Brošuru i društvene mreže svakako rabite i za tu ciljnu skupinu.

 

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika stoji vam na raspolaganju za svaki oblik podrške koji je u našoj moći. Zovite, pišite, naručite brošure. Najbrže putem sljedećih kontakata: 091 180 5613 ili elektroničkom poštom na irena.horvatic.bilic@pravo.hr.

 

Više

Brošua KDV 2020

Upitnik - Učenje stranog jezika od 1.razreda osnovne škole 

ÜBER UNS

AKTUELLES

Error: No articles to display

Log in