UPISI U 1. RAZRED

ODABIR STRANOG JEZIKA  - Angažirajmo se!

 

VAŽAN ARGUMENT u pregovorima o odabiru jezika prilikom upisa

 

Podsjećamo na pismo koje je ministrica Divjak uputila prošle godine 12. lipnja 2019. svim ravnateljima OŠ i SŠ apelirajući da ulože dodatne napore za poticanje sveobuhvatnog pristupa učenju jezika, a temeljem Preporuke Vijeća Europske unije.

U pismu ministrica među ostalim poziva da se nastavnicima SJ omogući komunikacija s roditeljima i prenošenje informacija o vrijednostima učenja određenog jezika. Dakle nikakvo Upisno povjerenstvo, a ni sam ravnatelj ne bi trebao onemogućiti da se svi uključimo u upisni postupak i informiranje roditelja o prednostima učenja njemačkoga.

I ove se godine možemo pozvati na navedeno pismo, a obavještavamo vas da je KDV u komunikaciji sa savjetnicom ministrice Ivanom Franić više puta apelirao da se ministrica i ove godine obrati ravnateljima.

Sretno! Budimo ustrajni!

Vaš KDV

 

Pismo ministrice - PREPORUKE VIJEĆA EUROPE

 

Poštovane kolegice i kolege, 

u ovim izvanrednim okolnostima započeo je ili se već intenzivno priprema upis učenika u prvi razred osnovne škole. To je trenutak kad se donosi odluka i o odabiru prvoga stranog jezika. Kao i proteklih godina Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika imalo je velike planove vezano za sastanke s ravnateljima, medijsku prisutnost i ostale aktivnosti vezane za promociju višejezičnosti s njemačkim koja počinje odabirom njemačkoga kao prvoga stranog jezika. S obzirom na pandemiju svima nam se suzio djelokrug mogućih aktivnosti. No, pripremljeno je novo izdanje brošure Njemački otvara mnoga vrata, u nakladi od 5000 komada, u potpunosti financirano sredstvima Društva.

 

Unatoč otežanim okolnostima, ove je godine važnije nego ikada da se angažirate u postupku upisa jer uvođenje informatike kao izbornog predmeta od 1. – 4.  razreda osnovne škole, postaje u određenoj mjeri konkurencija njemačkome kao izbornom predmetu od 4. razreda pa je i iz tog razloga potrebno još više se založiti za porast broja učenika koji odabiru njemački kao prvi strani jezik.

 

No, ne smijemo zanemariti ni komunikaciju s učenicima 3. razreda koji se odlučuju za njemački kao izborni predmet od 4. razreda. Brošuru i društvene mreže svakako rabite i za tu ciljnu skupinu.

 

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika stoji vam na raspolaganju za svaki oblik podrške koji je u našoj moći. Zovite, pišite, naručite brošure. Najbrže putem sljedećih kontakata: 091 180 5613 ili elektroničkom poštom na irena.horvatic.bilic@pravo.hr.

 

Više

Brošua KDV 2020

Upitnik - Učenje stranog jezika od 1.razreda osnovne škole

 

 

 IZBORNA SKUPŠTINA KDV-a  2020.  

– ROK ZA KANDIDATURU ČLANOVA PREDSJEDNIŠTVA   odgađa se

 

Poštovane kolegice i kolege,

prije svega se nadamo da ste svi dobro i da ste pronašli svatko svoj način funkcioniranja u novoj svakodnevnici kako privatnoj tako i nastavnoj. S obzirom na novonastale okolnosti gotovo je nemoguće bilo što sa sigurnošću planirati pa tako i naš ovogodišnji skup koji ove godine uključuje održavanje izborne skupštine i formiranje novog Predsjedništva Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika.

Na skupštini održanoj na prošlom skupu u studenom 2019. u Poreču odlučeno je da će rok za kandidaturu članova novog Predsjedništva biti 10. svibnja 2020. godine do 24 sata. S obzirom na trenutne okolnosti i nemogućnost planiranja daljnjih aktivnosti Društva za 2020. godinu, 01. svibnja u 20 h održana je izvanredna online sjednica Predsjedništva na kojoj je odlučeno da se rok za kandidaturu članova novog Predsjedništva odgađa do daljnjega.

Svi se nadamo povoljnom daljnjem razvoju situacije koja bi omogućila da se naš godišnji skup, a u sklopu njega i izborna skupština, održi kao što je planirano od 23. – 25. listopada 2020.  na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Učinit ćemo sve da vas redovito dalje obavještavamo o eventualnim novim rokovima i odlukama.

Želimo vama, vašim obiteljima, djeci i mladima s kojima radite svako dobro i srdačno vas pozdravljamo,

 

U ime Predsjedništva

HRVATSKOG DRUŠTVA UČITELJA

I PROFESORA NJEMAČKOG JEZIKA

Dr. sc. Irena Horvatić Bilić

 

Bitte die für das Benutzerkonto hinterlegte E-Mail-Adresse eingeben. Der Benutzername wird dann an diese E-Mail-Adresse geschickt.

IDT Wien

 
 
 

Liebe Kolleginnen und Kollegen,

in der Hoffnung, dass es allen trotz der schwierigen Lage gut geht, möchten wir in die Zukunft blicken und an ein wichtiges DaF-Ereignis 2021 erinnern.

Heute, am 01. April beginnt die Registrierung zur IDT 2021 in Wien sowie die Möglichkeit, ein Abstract einzureichen (01.04.2020 bis 15.09.2020). Nähere Informationen hierzu können Sie der IDT-Website unter http://www.idt-2021.at/ entnehmen.

Alles erdenklich Gute wünscht Ihnen

Ihr KDV

 

 
 

ÜBER UNS

AKTUELLES

Error: No articles to display

Log in